brnovinky

Přepnout do PC verze

Příští týden začínají mezinárodní potravinářské veletrhy SALIMA 2010 – poprvé s veletrhem EMBAX

Salima_bannerPříští týden začínají mezinárodní potravinářské veletrhy SALIMA 2010 – poprvé s veletrhem EMBAX

Mezinárodní potravinářské veletrhy SALIMA 2010, které se uskuteční na brněnském výstavišti od 2. do 5. března, opět představí širokou nabídku českého i zahraničního trhu potravin, nápojů a technologií.

 

V pořadí už 27. mezinárodní potravinářský veletrh již tradičně tématicky doplňují tři odborné veletrhy z potravinářské branže, a to MBK - 5. mezinárodní veletrh mlynářství, pekařství a cukrářství, intecoINTECO - 24. mezinárodní veletrh technologií a zařízení pro obchod, hotely a veřejné stravování a VINEX - 15. mezinárodní vinařský veletrh s bohatou nabídkou tuzemských a zahraničních vín, technologií a degustační zónou. Stalo se již samozřejmostí, že k těmto veletrhům patří specializované projekty vinex_ufiprimárně zaměřené na zdravý životní styl.  

 

TRENDY 2010 seznámí návštěvníky s nejnovějšími potravinami a nápoji, velká pozornost bude věnována také segmentu biopotravin a ekologickému zemědělství. Komplex potravinářských veletrhů se nově rozšíří o26. mezinárodní veletrh obalů a obalových technologií EMBAX, jehož oborová náplň tvoří mezičlánek mezi potravinářskou výrobou a obchodem.embax_copeSalima__MG_3452-s_Tomas_Cerny

 

Salima má dlouholetou tradici v pořádání soutěže mladých gastronomických nadějí, která v posledních letech přitahuje i účastníky ze zahraničí. Už pošestnácté se na výstavišti uskuteční třídenní finále mezinárodního mistrovství České republiky GASTRO JUNIOR BRNO 2010 - NOWACO CUP. Čeští kuchaři a cukráři se úspěšně prosazují v zahraničí a mnozí z dnešních mistrů oboru získávali první soutěžní ostruhy právě v Brně. Letošní vrcholné klání mladých odborníků v oblasti gastronomie se uskuteční pod záštitou primátora Statutárního města Brna v pavilonu G2. Cílem soutěže je přiblížit zajímavou formou odborné veřejnosti obory kuchař, cukrář a číšník, ukázat krásu a kouzlo kulinářských oborů a v neposlední řadě u mladých odborníků podpořit tvořivost. Návštěvníci tak například shlédnou ukázky práce před hostem v otevřeném studiu. Velmi důležitou roli hrají partneři soutěže - firmy, které vidí a přemýšlejí do budoucnosti. Díky nim se tato soutěž může svojí úrovní srovnávat s jakoukoliv světově vyhlášenou soutěží.bio

 

Mezinárodní potravinářské veletrhy SALIMA v Brně vždy patřily k veletrhům s nejsilnějším zahraničním zastoupením, ani letošní ročník nebude výjimkou. K datu 22. ledna 2010 bylo k oficiální účasti přihlášeno celkem 16 států (Brazílie, Česká republika, Čína, Francie, Chorvatsko, Indie, Kanada, Kypr, Německo, Nizozemsko, Polsko, Rakousko, Singapur, Slovenská republika, Srbsko a Srí Lanka).salima-ufi

 

Přijďte ochutnat nejnovější speciality z Biopekárny Zemanka - jablečné kačenky pro děti slazené pouze rýžovým sirupem, Müsli kolečka s medem a slané Špaldové krekry s paprikou poprvé představí na veletrhu SALIMA firma Biopekárna Zemanka, která se zabývá ruční výrobou trvanlivých sladkých bio sušenek a slaných bio krekrů. V expozici v pavilonu P stánek 38 návštěvníci najdou kompletní sortiment biopečiva této rodinné firmy.

 

Salima_IMG_2020-s_Jiri_ZachTitul Začínající podnikatel roku, určený pro podnikatele, kteří podnikají méně než pět let, získal právě Jan Zeman ze společnosti Biopekárna Zemanka. „Až s vlastním podnikáním jsem zažil pocit smysluplnosti toho co dělám. Podnikat v biopotravinách jsem začal i proto, že jsem chtěl zbořit mýtus, že co je bio není dobré a také rozšířit biopotraviny i mezi další spotřebitele. Za poslední dva roky naše pekárna roste téměř o sto procent ročně, takže si myslím, že se biopotravinám začíná dařit,“ uvedl při udílení cen v pražském Paláci Žofín Jan Zeman, který podniká v oblasti biopotravin již téměř jednu dekádu.

 

Přijďte se podívat na nové gastronomické trendy – na veletrhy SALIMA 2010 do Brna.

 

text Marián K., BrNovinky, zdroj BVV, foto BVV - Tomáš Černý, Jiří Zach

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Příští týden začínají mezinárodní potravinářské veletrhy SALIMA 2010 – poprvé s veletrhem EMBAX

Salima_bannerPříští týden začínají mezinárodní potravinářské veletrhy SALIMA 2010 – poprvé s veletrhem EMBAX

Mezinárodní potravinářské veletrhy SALIMA 2010, které se uskuteční na brněnském výstavišti od 2. do 5. března, opět představí širokou nabídku českého i zahraničního trhu potravin, nápojů a technologií.

 

V pořadí už 27. mezinárodní potravinářský veletrh již tradičně tématicky doplňují tři odborné veletrhy z potravinářské branže, a to MBK - 5. mezinárodní veletrh mlynářství, pekařství a cukrářství, intecoINTECO - 24. mezinárodní veletrh technologií a zařízení pro obchod, hotely a veřejné stravování a VINEX - 15. mezinárodní vinařský veletrh s bohatou nabídkou tuzemských a zahraničních vín, technologií a degustační zónou. Stalo se již samozřejmostí, že k těmto veletrhům patří specializované projekty vinex_ufiprimárně zaměřené na zdravý životní styl.  

 

TRENDY 2010 seznámí návštěvníky s nejnovějšími potravinami a nápoji, velká pozornost bude věnována také segmentu biopotravin a ekologickému zemědělství. Komplex potravinářských veletrhů se nově rozšíří o26. mezinárodní veletrh obalů a obalových technologií EMBAX, jehož oborová náplň tvoří mezičlánek mezi potravinářskou výrobou a obchodem.embax_copeSalima__MG_3452-s_Tomas_Cerny

 

Salima má dlouholetou tradici v pořádání soutěže mladých gastronomických nadějí, která v posledních letech přitahuje i účastníky ze zahraničí. Už pošestnácté se na výstavišti uskuteční třídenní finále mezinárodního mistrovství České republiky GASTRO JUNIOR BRNO 2010 - NOWACO CUP. Čeští kuchaři a cukráři se úspěšně prosazují v zahraničí a mnozí z dnešních mistrů oboru získávali první soutěžní ostruhy právě v Brně. Letošní vrcholné klání mladých odborníků v oblasti gastronomie se uskuteční pod záštitou primátora Statutárního města Brna v pavilonu G2. Cílem soutěže je přiblížit zajímavou formou odborné veřejnosti obory kuchař, cukrář a číšník, ukázat krásu a kouzlo kulinářských oborů a v neposlední řadě u mladých odborníků podpořit tvořivost. Návštěvníci tak například shlédnou ukázky práce před hostem v otevřeném studiu. Velmi důležitou roli hrají partneři soutěže - firmy, které vidí a přemýšlejí do budoucnosti. Díky nim se tato soutěž může svojí úrovní srovnávat s jakoukoliv světově vyhlášenou soutěží.bio

 

Mezinárodní potravinářské veletrhy SALIMA v Brně vždy patřily k veletrhům s nejsilnějším zahraničním zastoupením, ani letošní ročník nebude výjimkou. K datu 22. ledna 2010 bylo k oficiální účasti přihlášeno celkem 16 států (Brazílie, Česká republika, Čína, Francie, Chorvatsko, Indie, Kanada, Kypr, Německo, Nizozemsko, Polsko, Rakousko, Singapur, Slovenská republika, Srbsko a Srí Lanka).salima-ufi

 

Přijďte ochutnat nejnovější speciality z Biopekárny Zemanka - jablečné kačenky pro děti slazené pouze rýžovým sirupem, Müsli kolečka s medem a slané Špaldové krekry s paprikou poprvé představí na veletrhu SALIMA firma Biopekárna Zemanka, která se zabývá ruční výrobou trvanlivých sladkých bio sušenek a slaných bio krekrů. V expozici v pavilonu P stánek 38 návštěvníci najdou kompletní sortiment biopečiva této rodinné firmy.

 

Salima_IMG_2020-s_Jiri_ZachTitul Začínající podnikatel roku, určený pro podnikatele, kteří podnikají méně než pět let, získal právě Jan Zeman ze společnosti Biopekárna Zemanka. „Až s vlastním podnikáním jsem zažil pocit smysluplnosti toho co dělám. Podnikat v biopotravinách jsem začal i proto, že jsem chtěl zbořit mýtus, že co je bio není dobré a také rozšířit biopotraviny i mezi další spotřebitele. Za poslední dva roky naše pekárna roste téměř o sto procent ročně, takže si myslím, že se biopotravinám začíná dařit,“ uvedl při udílení cen v pražském Paláci Žofín Jan Zeman, který podniká v oblasti biopotravin již téměř jednu dekádu.

 

Přijďte se podívat na nové gastronomické trendy – na veletrhy SALIMA 2010 do Brna.

 

text Marián K., BrNovinky, zdroj BVV, foto BVV - Tomáš Černý, Jiří Zach

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joomla SEF URLs by Artio

(c) MaK., 2008-2099, všechna práva vyhrazena, kopírování obsahu jen se svolením redakce

Nahoru PC verze