Ve Starobrně stočili Zelené pivo. Celkem 4600 hektolitrů už je v sudech. Pivo jako každoročně míří do všech koutů Moravy i Čech, aby jeho milovníci zelené půllitry pozvedli přesně na velikonoční Zelený čtvrtek. Ten letos připadá na 17. dubna.
Třináctistupňové Zelené pivo se vyrábí z kvalitní vody, jakostního moravského ječného sladu, žateckého chmele i chmelového extraktu. Vaří se tradičním způsobem na dva rmuty podle originální receptury už v únoru. Během varu se do piva přidává jedna z nezbytných ingrediencí Zeleného piva – výluh, obsahující několik druhů bylin.
Vrchní sládek a ředitel pivovaru Milan Schramm si nenechal ujít příležitost a výluh osobně do jedné z várek přímo do mladinového kotle přidával. Po přidání kvasnic z vlastního kmene Zelené pivo kvasí po dobu osmi dnů a poté několik týdnů zraje při teplotě 1 stupně Celsia. Nakonec se přefiltruje a pivovarníci do něj přidají likér.
Zelené pivo se bude prodávat v celé České republice. Aktuální seznam provozoven se Zeleným pivem na čepu všichni zájemci najdou na webu www.zelenepivo.cz.
Zelené pivo vymyslel a poprvé ve Starobrně uvařil v roce 2006 jeho tehdejší vrchní sládek a ředitel Petr Hauskrecht, který dnes působí v pivovarech Velké Březno a Krušovice. Tenkrát do hospod putovalo 80 hektolitrů tehdy neobvyklého speciálu, který se léty tak proslavil.
brnovinky, zdroj Heineken - Starobrno
Kategorie: gurmán Brno Zobrazeno: 12945
Ve Starobrně stočili Zelené pivo. Celkem 4600 hektolitrů už je v sudech. Pivo jako každoročně míří do všech koutů Moravy i Čech, aby jeho milovníci zelené půllitry pozvedli přesně na velikonoční Zelený čtvrtek. Ten letos připadá na 17. dubna.
Třináctistupňové Zelené pivo se vyrábí z kvalitní vody, jakostního moravského ječného sladu, žateckého chmele i chmelového extraktu. Vaří se tradičním způsobem na dva rmuty podle originální receptury už v únoru. Během varu se do piva přidává jedna z nezbytných ingrediencí Zeleného piva – výluh, obsahující několik druhů bylin.
Vrchní sládek a ředitel pivovaru Milan Schramm si nenechal ujít příležitost a výluh osobně do jedné z várek přímo do mladinového kotle přidával. Po přidání kvasnic z vlastního kmene Zelené pivo kvasí po dobu osmi dnů a poté několik týdnů zraje při teplotě 1 stupně Celsia. Nakonec se přefiltruje a pivovarníci do něj přidají likér.
Zelené pivo se bude prodávat v celé České republice. Aktuální seznam provozoven se Zeleným pivem na čepu všichni zájemci najdou na webu www.zelenepivo.cz.
Zelené pivo vymyslel a poprvé ve Starobrně uvařil v roce 2006 jeho tehdejší vrchní sládek a ředitel Petr Hauskrecht, který dnes působí v pivovarech Velké Březno a Krušovice. Tenkrát do hospod putovalo 80 hektolitrů tehdy neobvyklého speciálu, který se léty tak proslavil.
brnovinky, zdroj Heineken - Starobrno