Již třetí ročník Festivalu otevřených sklepů letos zahajuje sezónu ve sklepech pod Pálavskými vrchy. Třicítka vinařů z Pavlova, Popic, Strachotína, Dolních a Horních Věstonic představí návštěvníkům 16. a 17. dubna 2011 stovky vzorků vín ze svých sklepů. V nabídce festivalu opět nebude chybět bohatý doprovodný program včetně pořadů o víně nebo gourmetského menu pro labužníky – vinařská slavnost, kterou podporuje Vinařský fond, by podle organizátorů z Nadace Partnerství měla přilákat kolem 1500 návštěvníků.
Číst dál: Jaro pod Pálavou zavoní vínem. Festival otevřených sklepů otevře lahve
Kategorie: gurmán Brno
Již třetí ročník Festivalu otevřených sklepů letos zahajuje sezónu ve sklepech pod Pálavskými vrchy. Třicítka vinařů z Pavlova, Popic, Strachotína, Dolních a Horních Věstonic představí návštěvníkům 16. a 17. dubna 2011 stovky vzorků vín ze svých sklepů. V nabídce festivalu opět nebude chybět bohatý doprovodný program včetně pořadů o víně nebo gourmetského menu pro labužníky – vinařská slavnost, kterou podporuje Vinařský fond, by podle organizátorů z Nadace Partnerství měla přilákat kolem 1500 návštěvníků.
V jarní kapitole seriálu o víně je na řadě Mikulovská vinařská podoblast se svým 4 750 hektary vinic a jedinečným terroirem Pálavy. Ta patří ke zdejšímu vinařství a vinohradnictví, jak k velbloudovi hrby. Mikulovsko je především podoblastí bílých vín. Přinesli sem víno Římané? Třetí díl seriálu o víně přichází.
Číst dál: Potřetí o víně – Mikulovsko a Pálava – přinesli víno Římané?
Kategorie: gurmán Brno
V jarní kapitole seriálu o víně je na řadě Mikulovská vinařská podoblast se svým 4 750 hektary vinic a jedinečným terroirem Pálavy. Ta patří ke zdejšímu vinařství a vinohradnictví, jak k velbloudovi hrby. Mikulovsko je především podoblastí bílých vín. Přinesli sem víno Římané? Třetí díl seriálu o víně přichází.
Po úspěchu Zeleného piva na Zelený čtvrtek, Svatojánského rubínového nebo Dožínkového speciálu přichází Heineken s dalším raritou pivního moku. Jmenuje se Pepřové a se spolupracovníky jej u příležitosti masopustu navařil vrchní sládek pivovaru Velké Březno Petr Hauskrecht. Pepřový dvanáctistupňový nefiltrovaný ležák je nyní k dostání po celé republice, Brno nevyjímaje.
Číst dál: K masopustu Pepřové pivo. Heineken uvařil další speciál
Kategorie: gurmán Brno
Po úspěchu Zeleného piva na Zelený čtvrtek, Svatojánského rubínového nebo Dožínkového speciálu přichází Heineken s dalším raritou pivního moku. Jmenuje se Pepřové a se spolupracovníky jej u příležitosti masopustu navařil vrchní sládek pivovaru Velké Březno Petr Hauskrecht. Pepřový dvanáctistupňový nefiltrovaný ležák je nyní k dostání po celé republice, Brno nevyjímaje.
V další kapitole našeho seriálu jsme se zaměřili na Znojemskou vinařskou podoblast, jež zahrnuje 3 250 hektarů vinic, a už předem víme, že všechny ctitele vína rychle napadnou pojmy typické pro zdejší vinařství a známé značky. Co však znamená VOC, VOCO či VOCT? A je tato oblast nejstarší na Moravě? Další díl seriálu o víně je zde.
Kategorie: gurmán Brno
V další kapitole našeho seriálu jsme se zaměřili na Znojemskou vinařskou podoblast, jež zahrnuje 3 250 hektarů vinic, a už předem víme, že všechny ctitele vína rychle napadnou pojmy typické pro zdejší vinařství a známé značky. Co však znamená VOC, VOCO či VOCT? A je tato oblast nejstarší na Moravě? Další díl seriálu o víně je zde.
Zobrazeno: 5173
Syrové mléko z prodejních automatů se v průběhu loňského roku stalo mezi konzumenty poměrně populární. To neušlo vědcům z Veterinární a farmaceutické univerzity Brno, a proto se jeho kvalitou začali zabývat v rámci svého výzkumu. Na svět tak přišel informační leták "Syrové mléko – chutně a bezpečně."
Kategorie: gurmán Brno
Syrové mléko z prodejních automatů se v průběhu loňského roku stalo mezi konzumenty poměrně populární. To neušlo vědcům z Veterinární a farmaceutické univerzity Brno, a proto se jeho kvalitou začali zabývat v rámci svého výzkumu. Na svět tak přišel informační leták "Syrové mléko – chutně a bezpečně."
Zobrazeno: 7738