S podzimem a začátkem zimy přichází mladá vína. Jak se vinařům letos dařilo?
S podzimem přichází mladé víno. O tom se mohli gurmáni přesvědčit i na svatého Martina, kdy se po celém Brně konalo hned několik Svatomartinských koštů. Podle mladého vína se také poznává, jak bude letošní ročník úspěšný. brnovinky se zeptaly sommeliéra a odborníka na víno Luďka Machaly z Rodinného vinařství Jedlička a Novák z Bořetic na Svatomartinském koštu v Moravské Vinotéce v Brně na jeho odborný názor k letošnímu mladému vínu.
Číst dál: Podzim přináší mladá vína. Sommeliér Luděk Machala degustuje a radí
Kategorie: gurmán Brno
S podzimem a začátkem zimy přichází mladá vína. Jak se vinařům letos dařilo?
S podzimem přichází mladé víno. O tom se mohli gurmáni přesvědčit i na svatého Martina, kdy se po celém Brně konalo hned několik Svatomartinských koštů. Podle mladého vína se také poznává, jak bude letošní ročník úspěšný. brnovinky se zeptaly sommeliéra a odborníka na víno Luďka Machaly z Rodinného vinařství Jedlička a Novák z Bořetic na Svatomartinském koštu v Moravské Vinotéce v Brně na jeho odborný názor k letošnímu mladému vínu.
Soutěžte o 10x volný vstup na košt Svatomartinských vín v Brně.
Svatý Martin už se blíží k Brnu. A s sebou veze dostatečnou zásobu Svatomartinského a Mladého vína. S brnovinkami jste měli možnost vyhrát 10 volných vstupů na Svatomartinský košt, který startuje 11. 11. v 11 hodin v Moravské Vinotéce, respektive venku před ní na Mojmírově náměstí v Brně.
Kategorie: gurmán Brno
Soutěžte o 10x volný vstup na košt Svatomartinských vín v Brně.
Svatý Martin už se blíží k Brnu. A s sebou veze dostatečnou zásobu Svatomartinského a Mladého vína. S brnovinkami jste měli možnost vyhrát 10 volných vstupů na Svatomartinský košt, který startuje 11. 11. v 11 hodin v Moravské Vinotéce, respektive venku před ní na Mojmírově náměstí v Brně.
Šupinovka kostrbatá na Výstavě hub v Brně-Vinohradech.
Sbírání hub patří pro mnohé z nás k oblíbeným podzimním činnostem. Velkou milovnicí hub je i Drahomíra Sukupová, která se rozhodla přiblížit tuto vášeň návštěvníkům již třetí výstavou hub. Tu uspořádala o víkendu od 2. října ve společenském sále v Brně-Vinohradech.
Číst dál: V Brně-Vinohradech se sešly houby. Výstava hub Drahomíry Sukupové inspirací i radou
Kategorie: gurmán Brno
Šupinovka kostrbatá na Výstavě hub v Brně-Vinohradech.
Sbírání hub patří pro mnohé z nás k oblíbeným podzimním činnostem. Velkou milovnicí hub je i Drahomíra Sukupová, která se rozhodla přiblížit tuto vášeň návštěvníkům již třetí výstavou hub. Tu uspořádala o víkendu od 2. října ve společenském sále v Brně-Vinohradech.
V červnu 2010 rostlo hodně hřibů i v Brně.
Hlavní houbařská sezóna pomalu končí. Houby ale rostou prakticky po celý rok. Objevuje se však stále mnoho otrav kvůli nedostatečným znalostem hub. V lesích se také občas vyskytují nové druhy hub. Na co by si měli dát houbaři pozor a jaké jedlé houby lze snadno zaměnit za nedobré až jedovaté? Dají se houby sbírat v zimě? A je hub stále více nebo z našich lesů postupně mizí? Na tyto i další otázky brnovinkám odpovídala Drahomíra Sukupová, členka brněnského Mykologického klubu.
Číst dál: O houbách se mi i zdá. Říká Drahomíra Sukupová z brněnského Mykologického klubu
Kategorie: gurmán Brno
V červnu 2010 rostlo hodně hřibů i v Brně.
Hlavní houbařská sezóna pomalu končí. Houby ale rostou prakticky po celý rok. Objevuje se však stále mnoho otrav kvůli nedostatečným znalostem hub. V lesích se také občas vyskytují nové druhy hub. Na co by si měli dát houbaři pozor a jaké jedlé houby lze snadno zaměnit za nedobré až jedovaté? Dají se houby sbírat v zimě? A je hub stále více nebo z našich lesů postupně mizí? Na tyto i další otázky brnovinkám odpovídala Drahomíra Sukupová, členka brněnského Mykologického klubu.
Burčák může mít barvu žlutavou až nahnědlou.
Přelom léta a podzimu bývá znamením babího léta a také stánků se žlutavo-okrovou tekutinou. Do Brna, na celou Moravu ba i do celé České republiky přicestoval od vinařů burčák. Co to vlastně je a jak vzniká? brnovinky se zeptaly odborníka sommeliéra Jakuba Adámka z Moravské Vinotéky v Brně.
Číst dál: Ve víně je pravda, v Burčáku zdraví. Jak vybrat ten pravý?
Kategorie: gurmán Brno
Burčák může mít barvu žlutavou až nahnědlou.
Přelom léta a podzimu bývá znamením babího léta a také stánků se žlutavo-okrovou tekutinou. Do Brna, na celou Moravu ba i do celé České republiky přicestoval od vinařů burčák. Co to vlastně je a jak vzniká? brnovinky se zeptaly odborníka sommeliéra Jakuba Adámka z Moravské Vinotéky v Brně.
Zobrazeno: 13322
Číst dál: Ve víně je pravda, v Burčáku zdraví. Jak vybrat ten pravý?