Emil HAKL
PRAVIDLA SMĚŠNÉHO CHOVÁNÍ
(Argo 2010)
Nová próza Emila Hakla volně navazuje na autorovu nejúspěšnější knihu O rodičích a dětech. Ve třech příbězích píše vypravěč soukromou kroniku svého dosavadního života.
Nejprve se vydává se dvěma mladšími přáteli vyzkoušet paragliding, aby se v napůl bezmocném závěsu začal přibližovat k vlastní minulosti. Nejpůsobivějším, absolutním předělem tohoto triptychu je loučení s otcem a závěr patří cestě do dunajské delty, symbolickému pokusu najít sebe sama.
I v nejsmutnější situaci si Haklův hrdina dokáže zachovat odstup a s jazykem i vlastní pamětí zachází se stejnou bravurou jako Hrabalův Hanťa. Je ovšem dnešní, a proto drsnější, když v sebeironických glosách a metaforách konstatuje, o co jde outsiderům i vítězům: Vzájemně si předvádět odrbané plechové slepičky svých životů. Natahovat klíč a přihlížet, jak zobou...
Emil Hakl (*1958) vydal dva svazky poezie a pět prozaických knih (Konec světa, Intimní schránka Sabriny Black, O rodičích a dětech, O létajících objektech a Let čarodějnice), z nichž novela O rodičích a dětech byla oceněna cenou Magnesia litera, dočkala se filmového zpracování a překladu do řady jazyků.
Doporučená cena: 248,- Kč, e-shop Barvič a Novotný: 198,- Kč (akce 20% sleva – do 8. 8. 2010)
Zdeněk POHLREICH
PROSTŘENO BEZ SERVÍTKŮ
(Ikar 2010)
Šéfkuchař, který nikdy nenosí čepici, majitel dvou restaurací, které jsou plné hostů, televizní moderátor, který má vždy dobře nabroušeno. Zdeněk Pohlreich nabízí své recepty od předkrmů po dezerty, které jsou hvězdami jeho podniků, ale zároveň vás seznámí se svou životní cestou od trpkých začátků kuchařského učně až po dráhu vyhledávaného šéfkuchaře. Nezatají vám ani osobní pohled na stav české gastronomie. Pokrmy doprovází barevné snímky přední fotografky Aleny Hrbkové.
Zdeněk Pohlreich (*1957) je známý český šéfkuchař, gastronom, podnikatel a moderátor. Zdeněk Pohlreich se stal velice populárním díky pořadu TV Prima, Ano šéfe! Zdeněk je majitelem dvou prestižních restaurací, Café Imperial a Divinis Ristorante.
Doporučená cena: 349,- Kč, e-shop Barvič a Novotný: 279,- Kč (akce 20% sleva – do 8. 8. 2010)
Ester STARÁ
A PAK SE TO STALO
(Albatros 2010)
Deset pohádek o maličkostech, z kterých si děti nic nedělají a dospělí z nich šílí.
Nečesané vlásky, nemyté uši, nevysmrkaný nos, nečištěné zoubky, neuklizené hračky, neslušné chování u jídla, rozvázané tkaničky, žalování – to jsou drobnosti, o nichž děti nechtějí ani slyšet. Ale pak se něco neuvěřitelného stane! Pozor, čtěte pečlivě!
Doporučená cena: 199,- Kč, e-shop Barvič a Novotný: 159,- Kč (akce 20% sleva – do 8. 8. 2010)
Marián K., brnovinky, připravila Miroslava Čechová, Knihkupectví BARVIČ a NOVOTNÝ
Kategorie: knižní tipy Zobrazeno: 2497
Emil HAKL
PRAVIDLA SMĚŠNÉHO CHOVÁNÍ
(Argo 2010)
Nová próza Emila Hakla volně navazuje na autorovu nejúspěšnější knihu O rodičích a dětech. Ve třech příbězích píše vypravěč soukromou kroniku svého dosavadního života.
Nejprve se vydává se dvěma mladšími přáteli vyzkoušet paragliding, aby se v napůl bezmocném závěsu začal přibližovat k vlastní minulosti. Nejpůsobivějším, absolutním předělem tohoto triptychu je loučení s otcem a závěr patří cestě do dunajské delty, symbolickému pokusu najít sebe sama.
I v nejsmutnější situaci si Haklův hrdina dokáže zachovat odstup a s jazykem i vlastní pamětí zachází se stejnou bravurou jako Hrabalův Hanťa. Je ovšem dnešní, a proto drsnější, když v sebeironických glosách a metaforách konstatuje, o co jde outsiderům i vítězům: Vzájemně si předvádět odrbané plechové slepičky svých životů. Natahovat klíč a přihlížet, jak zobou...
Emil Hakl (*1958) vydal dva svazky poezie a pět prozaických knih (Konec světa, Intimní schránka Sabriny Black, O rodičích a dětech, O létajících objektech a Let čarodějnice), z nichž novela O rodičích a dětech byla oceněna cenou Magnesia litera, dočkala se filmového zpracování a překladu do řady jazyků.
Doporučená cena: 248,- Kč, e-shop Barvič a Novotný: 198,- Kč (akce 20% sleva – do 8. 8. 2010)
Zdeněk POHLREICH
PROSTŘENO BEZ SERVÍTKŮ
(Ikar 2010)
Šéfkuchař, který nikdy nenosí čepici, majitel dvou restaurací, které jsou plné hostů, televizní moderátor, který má vždy dobře nabroušeno. Zdeněk Pohlreich nabízí své recepty od předkrmů po dezerty, které jsou hvězdami jeho podniků, ale zároveň vás seznámí se svou životní cestou od trpkých začátků kuchařského učně až po dráhu vyhledávaného šéfkuchaře. Nezatají vám ani osobní pohled na stav české gastronomie. Pokrmy doprovází barevné snímky přední fotografky Aleny Hrbkové.
Zdeněk Pohlreich (*1957) je známý český šéfkuchař, gastronom, podnikatel a moderátor. Zdeněk Pohlreich se stal velice populárním díky pořadu TV Prima, Ano šéfe! Zdeněk je majitelem dvou prestižních restaurací, Café Imperial a Divinis Ristorante.
Doporučená cena: 349,- Kč, e-shop Barvič a Novotný: 279,- Kč (akce 20% sleva – do 8. 8. 2010)
Ester STARÁ
A PAK SE TO STALO
(Albatros 2010)
Deset pohádek o maličkostech, z kterých si děti nic nedělají a dospělí z nich šílí.
Nečesané vlásky, nemyté uši, nevysmrkaný nos, nečištěné zoubky, neuklizené hračky, neslušné chování u jídla, rozvázané tkaničky, žalování – to jsou drobnosti, o nichž děti nechtějí ani slyšet. Ale pak se něco neuvěřitelného stane! Pozor, čtěte pečlivě!
Doporučená cena: 199,- Kč, e-shop Barvič a Novotný: 159,- Kč (akce 20% sleva – do 8. 8. 2010)
Marián K., brnovinky, připravila Miroslava Čechová, Knihkupectví BARVIČ a NOVOTNÝ