Zdeněk Pohlreich na autogramiádě své nové knihy v Brně.
V knihkupectví KNIHY DOBROVSKÝ v Brně 11. listopadu pobíhal personál v kuchařských úborech. Netradiční bílé obleky měly evokovat přítomnost Zdeňka Pohlreicha - nekompromisního kuchaře známého především z pořadu Na nože! a Ano, šéfe! Šéfkuchař v místě prezentoval svoji novou knihu Prostřeno bez servítků, do které přítomným věnoval podpis.
Pořadatelé autogramiády ladili v kuchařském.
Kuchař, který nikdy nenosí kuchařskou čepici, si ani v knihkupectví nebral servítky a jeho jazyk byl občas nabroušený stejně jako v kuchyni. Přítomným při autogramiádě občas radil, jak co ukuchtit. Jeho knižní publikace nabízí k inspiraci téměř sto pokrmů současné české kuchyně okořeněné postřehy ze života. Čtenářům poskytuje recepty od předkrmů po dezerty, které mohou také ochutnat v některé z jeho dvou restaurací.
Prostřeno bez servítků - současná česká kuchyně.
Začít mohou předkrmem nazvaným Smažení šneci po pražsku, pokračovat Hráškovou polévkou s krutonky a za hlavní chod zvolit Kuře pečené s jemnou nádivkou . Sladkou tečku na závěr zajistí Hruška dušená v čaji a bílém víně. „Sladké finále! Část menu, kterou si budeme pamatovat buď jen jako dobrou, nebo skvělou,“ říká o netradičním dezertu Pohlreich.
Zájem o podpis mistra šéfkuchaře je velký.
V knize se příznivci navíc dozví, že i Zdeňkova životní cesta nebyla bez trní. Líčí své trpké začátky kuchařského učně až po současnost, kdy je uznávaným a vyhledávaným šéfkuchařem. Chcete vědět, jaký názor zastává Zdeněk na naši kuchyni? Jeho postřehy kniha rovněž odhalí.
text Síma, foto Marián K., brnovinky
{linkr:related;keywords:autogrami%C3%83%C2%A1da;limit:5;title:%C3%84%C2%8Dt%C3%84%C2%9Bte+tak%C3%83%C2%A9%3A}
Kategorie: knižní tipy Zobrazeno: 4509
Zdeněk Pohlreich na autogramiádě své nové knihy v Brně.
V knihkupectví KNIHY DOBROVSKÝ v Brně 11. listopadu pobíhal personál v kuchařských úborech. Netradiční bílé obleky měly evokovat přítomnost Zdeňka Pohlreicha - nekompromisního kuchaře známého především z pořadu Na nože! a Ano, šéfe! Šéfkuchař v místě prezentoval svoji novou knihu Prostřeno bez servítků, do které přítomným věnoval podpis.
Pořadatelé autogramiády ladili v kuchařském.
Kuchař, který nikdy nenosí kuchařskou čepici, si ani v knihkupectví nebral servítky a jeho jazyk byl občas nabroušený stejně jako v kuchyni. Přítomným při autogramiádě občas radil, jak co ukuchtit. Jeho knižní publikace nabízí k inspiraci téměř sto pokrmů současné české kuchyně okořeněné postřehy ze života. Čtenářům poskytuje recepty od předkrmů po dezerty, které mohou také ochutnat v některé z jeho dvou restaurací.
Prostřeno bez servítků - současná česká kuchyně.
Začít mohou předkrmem nazvaným Smažení šneci po pražsku, pokračovat Hráškovou polévkou s krutonky a za hlavní chod zvolit Kuře pečené s jemnou nádivkou . Sladkou tečku na závěr zajistí Hruška dušená v čaji a bílém víně. „Sladké finále! Část menu, kterou si budeme pamatovat buď jen jako dobrou, nebo skvělou,“ říká o netradičním dezertu Pohlreich.
Zájem o podpis mistra šéfkuchaře je velký.
V knize se příznivci navíc dozví, že i Zdeňkova životní cesta nebyla bez trní. Líčí své trpké začátky kuchařského učně až po současnost, kdy je uznávaným a vyhledávaným šéfkuchařem. Chcete vědět, jaký názor zastává Zdeněk na naši kuchyni? Jeho postřehy kniha rovněž odhalí.
text Síma, foto Marián K., brnovinky
{linkr:related;keywords:autogrami%C3%83%C2%A1da;limit:5;title:%C3%84%C2%8Dt%C3%84%C2%9Bte+tak%C3%83%C2%A9%3A}